آیا فریز کردن باعث سرطان زا شدن مواد غذایی میشه و یا ارزش غذایی با فریز از بین میره؟
اينبار بريم سراغ چند تا باور غلط در مورد فریز کردن مواد غذایی .هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد غذاهای منجمد باعث سرطان می شوند . انجماد معمولا برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی استفاده می شود. کاهش دمای غذاها به زیر 0 درجه سانتیگراد باعث جلوگیری از فساد ناشی از میکروارگانیسم های موجود در غذا می شود.
یخ زدن میوه ها و سبزیجات در واقع می تواند به حفظ محتوای ویتامین و مواد معدنی آنها کمک کند. از قضا، یخچال حتی ممکن است با جلوگیری از رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در غذاهایی که در حال فاسد شدن هستند، به کاهش خطر سرطان کمک کند. هلیکوباکتر پیلوری با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط است.
آیا غذای منجمد سمی است؟
این باور وجود دارد که خوردن غذاهای منجمد خطرناک است. درست نیست؛ فرآیند انجماد در واقع باکتری های مضر را کاهش می دهد.
فواید فرایند انجماد:
- از روش های افزایش مدت زمان ماندگاری مواد غذاییه
- کیفیت و ارزش تغذیه ای حفظ میشه
- باعث از بین رفتن انگل میشه
- رشد و تکثیر باکتری ها متوقف میشه
⚠️اما دقت داشته باشید که در انجماد، باکتری از بین نمیره، به همین دلیل بعد از یخ زدایی، ماده غذایی بلافاصله باید طبخ بشه و به مدت طولانی در دمای محیط قرار نگیره چون منجربه فساد میشه و باکتری ها در دمای اتاق به سرعت شروع به رشد می کنند
اگر انجماد زدایی در یخچال انجام بشه، غذای خام یا پخته رو میتونید مجدد فریز کنید (ممکنه کمی افت کیفیت داشته باشه)
📣هشدار:
❌ از فریز کردن غذایی که بیشتر از دو ساعت در دمای محیط باقی مانده خودداری کنید
❌ مواد غذایی داغ رو در فریزر قرار ندید و صبر کنید تا سرد بشه(منجر به تغییر دما و به خطر انداختن سلامت سایر مواد غذایی میشه)
❌ ظروف شیشه ای در معرض تغییر دما ترک میخورن، از ظروف مخصوص فریزر و یا زیپ کیف استفاده کنید
✅ دمای یخچال ۴ درجه سانتی گراد ✅ دمای فریزر ۱۸_درجه سانتی گراد ظروف در بسته
🔍جدول مدت زمان نگهداری مواد غذایی در فریزر و یخچال ،طبق پروتکل”
- گوشت خام : ۳_۵ روز یخچال/۶_۱۲ ماه فریزر
- گوشت پخته: ۳_۴ روز یخچال/۲_۳ ماه فریزر
- گوشت چرخ شده/ همبرگر خام: ۱_۲ روز یخچال/ ۳_۴ ماه فریزر
- مرغ /بوقلمون پخته: ۳_۴ روز یخچال /۴ ماه فریزر
- ماهی خام: ۱_۲ روز یخچال/۶_۸ ماه فریزر
- میگو خام: ۱_۲ روز یخچال/۳_۶ ماه فریزر
- برنج پخته: ۳_۴ روز یخچال/۶ماه فریزر
- خورش حاوی گوشت و سبزیجات: ۳_۴ روز یخچال/۳_۴ ماه فریزر
- تخم مرغ پخته، سالاد، ماکارونی: ۳ _۴ روز یخچال
جهت افزایش آگاهی عزیزانتون در به اشتراک گذاشتن مطالب سهیم باشید.